O nama

 

Infracrveno grijanje je relativna novost u Hrvatskoj iako se u Austriji i Njemačkoj upotrebljava već desetljećima u velikoj mjeri. U okolnostima ograničenih rezervi energenata te njihova stalnog rasta cijena način korištenja IC tehnologije se u zadnjih 5 do 7 godina stalno usavršavala, a sama primjena iznimno intenzivirala i proširila. U posljednjih 5 godina svjetska proizvodnja IC panela se udvostručuje na godišnjoj razini i taj trend se zadržava i dalje.

Jeste li ikada, u svježe zimsko jutro, izašli na balkon ili terasu vašeg doma osjetili ugodnu toplinu sunca na vašem licu? Upravo to je infracrveno grijanje na djelu.

Djelovanje infracrvenog grijanja ima isti učinak kao što Sunce grije našu planetu, ali bez štetnih UV zraka. Kako infracrvene zrake zagrijavaju ljude i materijale direktno tako uporaba takvog tipa grijanja podrazumijeva manju potrošnju energije jer jednom zagrijane površine vrlo sporo otpuštaju preuzetu toplinu.

S obzirom na niže troškove, kako ulaganja, tako i pogona, IC sustavi grijanja na globalnoj razini već sada postaju dominantni kao “eco-friendly” rješenje.

GRIJANJE NE MORA VIŠE BITI NAJVEĆI TROŠAK U KUĆANSTVU

Tvrtka Altilium Faktor d.o.o.  specijalizirana je za energetski učinkovita rješenja u grijanju stambenih jedinica i poslovnih prostora. Zastupnici smo renomiranog turskog proizvođača Infracrvenih panela Kuas Teknoloji, koji se može pohvaliti najučinkovitijim patentiranim IC grijačima na tržištu.

Vodeći smo distributer IC grijanja u RH, a misija nam je postati vodeći distributer i u široj regiji.

Jamstvo na naše IC panele je 5 godina.