10 ključnih prednosti

10 KLJUČNIH PREDNOSTI IC PANELA

Proizvodnja instant topline

Infracrvena toplina se emitira iz IC panela odmah po uključenju tako da nema više potrebe da se čeka na zagrijavanje sobe.

Niži troškovi u odnosi na klasično grijanje

Kad govorimo o troškovima grijanja moramo razlučiti dva tipa troška. Prvi je, trošak uvođenja (instalacije) grijanja. Trošak uvođenja IC grijanja višestruko je manji od uvođenja bilo kojeg drugog (klasičnog) tipa grijanja (plin, ulje, peći na pelet, topl.pumpa itd.) Drugi tip troška je trošak pogona u kojem, također, IC paneli bivaju efikasniji od konvencionalnih tipova grijanja.

Manje temperaturne razlike u prostoru

Kod uobičajenog grijanja (radijatori) topao zrak se uzdiže, a hladni pada, pa se stvara temperaturna razlika od 5°C ili više između stropa i poda. Kod IC grijanja ta razlika ne prelazi 2°C , odnosno, temperatura u prostoru je ujednačenija i ugodnija, a podovi topliji nego kod radijatorskog grijanja.

IC paneli reduciraju stvaranje plijesni

Kod IC grijanja zagrijavaju se čvrsti objekti koji, potom, tu toplinu apsorbiraju. Zagrijavanjem zidova sprečava se kondenzacija (najčešće po kutovima soba) te se time otklanja mogućnost stvaranja plijesni.

Jednostavna i cjenovno dostupna instalacija

IC paneli koriste samo kućni napon za svoj rad, dakle, ne trebaju nikakve bojlere, kotlove, ili razvođenje toplovodnih (bakarnih) cijevi. Važna je prednost, u slučaju da IC panelima riješite kompletno grijanje u kućanstvu, da možete kreirati tzv.zonsko grijanje, odnosno, da u svakoj sobi na termostatu podesite odgovarajuću temperaturu. Termostat će ih uključivati i isključivati po potrebi održavajući zadanu sobnu temperaturu. Napr.za dnevnu sobu možete podesiti temperaturu na 22°C dok istovremeno za spavaću sobu možete podesiti 20°C. Time dajete dodatni doprinos uštedi.

Veća iskoristivost životnog prostora

Montaža IC panela se vrši na zid ili strop. Time dobivate prostor koji bi inače bio predviđen za radijatore. Neupadljivi su, i nenametljivi, samo 2,5cm široki, a u slučaju montaže na strop dobivate otprilike 20% veću iskoristivost (u odnosu na zidno montirane IC panele) jer zahvaćaju veću površinu prostorije.

Vrhunska kvaliteta bez troškova održavanja

Rok trajanja je više od 20 godina (vjerojatno 30 godina) bez ikakvog pada kapaciteta tijekom uporabe. Ne zahtijevaju apsolutno nikakvo održavanje niti servisiranje. Tvornička garancija je 5 godina.

Smanjenje alergijskih problema i problema sa disanjem

Medij za prijenos topline kod IC grijanja nije zrak i njegova cirkulacija od hladnog ka toplome (kao kod radijatorskog grijanja) već je osnova IC grijanja zagrijavanje površina čvrstih objekata. Time je cirkulacija zraka (konvekcija) smanjena na najmanju moguću mjeru što za posljedicu ima gotovo u potpunosti eliminiranu cirkulaciju prašine i alergena u prostoru.

Ostale zdravstvene pogodnosti

Infracrveno zračenje je prirodno zračenje Sunca i jedini je razlog zašto vam je toplo kad se izložite Suncu tijekom hladnog zimskog dana (IC zračenje nema nikakve veze sa štetnim UV zračenjem koje se nalazi na suprotnome kraju vidljivoga spektra svjetlosti i koje može prouzročiti opekline i oštetiti kožu).

Ovo infracrveno zračenje se apsorbira u tijelu što uzrokuje pojačanu krvnu cirkulaciju, a tako pojačana krvna cirkulacija ima mnoge zdravstvene prednosti : jačanje imunološkog sustava, detoksikaciju i smanjuje ukočenost zglobova.

Izgledaju fantastično

Osim standardne bijele boje izgled vaših IC panela možete oplemeniti tiskom vaše omiljene slike ili osobne fotografije. Također, u kupaonici možete imati IC panel – ogledalo, a za više ekskluzivne prostore i staklene IC panele (u crnoj i bijeloj boji).