Zdravstveni učinci

Infracrvena toplina je prirodna sunčeva toplina i iznimno je zdrava za naš organizam.

Uporaba IC grijanja nudi niz prednosti.
Već dugi niz godina IC grijanje se koristi za liječenje raznih bolesti, uključujući  reumu, heat_therapyartritis i kod raznih kožnih problema. Koriste se također u klinikama za sportske ozljede kako bi pospiješile i ubrzale oporavak mišića i oštećenja tkiva.
Girl+BabyR-300x205Zbog svojih prednosti već odavno se koriste u bolničkim inkubatorima za nedonoščad.

Poboljšani krvotok i cirkulacija

Začepljene i blokirane arterije usporavaju krvotok u organizmu. Kad smo izloženi infracrvenoj toplini toksini su neutralizirani, arterije proširene, krvne stanice se povećavaju, što rezultira povećanjem protoka krvi, a što pak pomaže uravnoteženju krvog tlaka i omogućuje bolju distribuciju kisika u organizmu.
Neosporno je da se osjećamo bolje, puni energije. U slučaju da se IC panel koristi u spavaćoj sobi posljedica će biti povećanje protoka krvi što če nam pomoći da bolje spavamo i da se budimo odmorniji.

Jačanje imunološkog sustava

Bijela krvna zrnca, limfociti, predstavljaju naš obrambeni sustav zajedno sa drugim tipovima bijelih krvnih zrnaca. Dakle, povećavajući proizvodnju bijelih krvnih stanica, imunološki sustav je jači, što nam pomaže u borbi protiv infekcija, virusa i bakterija.

Zdravija koža

Infracrvena toplina ne isušuje zrak pa koža zadržava vlagu, baš kao što je priroda odredila. Izutetno olakšava situaciju sa ekcemom kod djece. Poznato je da boravak na moru tijekom ljeta znatno poboljšava stanje (sunčevo IC zračenje!), dok su zimski uvjeti CoupleAtTableR-370x252posebno nepovoljni i tada dolazi do pogoršanja. Također, korisno je i za liječenje ostalih kožnih bolesti kao što su psorijaza, bazalne stanice (karcinom), melanom, pigmentacija kože, ljuštenje kože, izrasline, masne nakupine, razni osipi itd. Poticanjem reprodukcije kolagenih stanica usporava se proces nastajanja bora te se usporava proces starenja.

Smanjenje alergijskih problema i problema sa disanjem

Infracrveni grijači (IC paneli) ne oslanjaju se na cirkulaciju zraka za prijenos topline, što smanjuje kretanje i prijenos čestica prašine, peludi i bakterija. To uvelike smanjuje šanse za napade astme, te ublažava simptome mnogih drugih alergijskih problema sa disanjem.200_asthama5
Primjena IC panela naročito je prihvatljiva za tretmane kod bronhitisa, sinusitisa, nosne kongestije jer smanjuje upalu, otekline. Isto tako, olakšava simptome i kod gripe i prehlade.

Oslobađanje od toksina u organizmu

Toksini zatočeni u našem organizmu onemogućuju pravilno opskrbljivanje kisikom i ostalim potrebnim nutritivnim elementima. Mliječna kiselina, aditivi koji se koriste u proizvodnji hrane, masti od konzumacije hrane, masti uzrokovane umorom i starenjem, ometaju taj procesinfrared_toxins

1. Zarobljeni toksini                       2. Molekularne vibracije              3. Oslobođeni toksini

Kako se toksini, integrirani u krvi i vodi, akumuliraju u organizmu, cirkulacija krvi je oslabljena što za posljedicu ima osjećaj umora, slabosti i bezvoljnosti; općenito, nezdrav osjećaj. Infracrvena toplina pobuđuje molekule krvi i vode na vibriranje što onda uzrokuje razbijanje i oslobađanje toksina. Istovremeno ih pojačana krvna cirkulacija odnosi i time čisiti naš organizam.

health_05