ČESTA PITANJA

Pronađite odgovore na često postavljena pitanja o infra crvenom električnom grijanju.

Ovdje su navedena neka najčešća pitanja vezana uz grijanje IC panelima. Ukoliko je što izostalo budite slobodni

Apsolutno! Distribuiramo infracrvene grijaće panele čija uporabom možete uštedjeti i do 70% u odnosu na sveukupne tekuće troškove grijanja. Ističemo da je naš proizvođač nedavno imao rigorozna testiranja u Njemačkoj. Rezultati testiranja pokazali su da naši IC paneli imaju 18% bolju efikasnost nego bilo koji drugi IC paneli koji se mogu naći na europskom tržištu.

Potrebnu snagu i troškove možete izračunati putem kalkulatora na našoj web stranici TERMOFOL.hr na sljedećem linku: KALKULATOR

Nimalo! Ako znate postaviti sliku na zid, onda znate i IC panel postaviti. U slučaju da želite “sakriti” naponske kablove i instalirati termostat onda ipak morate angažirati ovlaštenog električara, ali to je to!

Nema ih, jednostavno nema ih. Jednom instalirani doslovce ih možete zaboraviti. Nema vodovodnih cijevi, nema pretjeranog ožičenja, nema godišnjeg servisa, nema pokretnih dijelova koji bi se uporabom mogli pohabati vremenom. U daljnjih 20-ak godina, koliki je otprilike vijek trajanja naših panela, nemate apsolutno nikakvih dodatnih troškova održavanja niti servisiranja.

Da, kupnjom naših panela dobivate 5 godina jamstva na panel te 2 godine jamstva na integrirani termostat.

U potpunosti! Nema nus produkata, nema emisije CO2, nema svjetlosnog zagađenja, nema mirisa, nema buke. Osim što štedite, činite dobro i za okoliš.

Klinički je dokazano da je infracrveno grijanje potpuno zdravo i korisno za ljudski organizam. IC zračenje održava krvotok čistim i obogaćenim kisikom. U prilog ovoj tvrdnji ide i činjenica da se ovakvo grijanje koristi u bolničkim inkubatorima za nedonoščad.

Naši IC paneli jesu, nakon što se uključe, vrući na dodir, ali nisu ništa više topliji od klasičnog radijatora. Kratkotrajan kontakt sa površinom panela neće izazvati nikakve opekline niti plikove. Površinske temperature naših IC panela ne prelaze zadane granice. 

IC zračenje je potpuno nevidljivo ljudskom oku. Ne postoje dokazi o bilo kakvim posljedicama po ljudski vid od IC zračenja bez obzira radi li se o grijaćem panelu, sauni ili nekom medicinskom tretmanu.

IC zračenje je prirodni izvor topline kojeg naše tijelo apsorbira i koje nam pospješuje krvotok, ali i poboljšava opće stanje organizma. Za razliku od direktnog sunčevog zračenja koje osim infracrvenog emitira i štetno UV zračenje naši IC paneli emitiraju samo zdravo i dobrodošlo infracrveno zračenje. Kreme za zaštitu od sunčeva zračenja osmišljena su upravo zbog zaštite od štetnog UV zračenja.

Ne. Koža ne reagira sa IC zračenjem. Apsorbira ga. S druge strane, koža reagira pod utjecajem UV zračenja (kojeg kod IC panela nema uopće) te mijenja boju do preplanulosti (koža se suši i “spaljuje”).

Ne, IC zračenje ima ista blagotvorna svojstva na sve sisavce. Biljke, ukoliko se pak nalaze u neposrednoj blizini IC panela, biti će potrebno češće zalijevati, ali neće biti nikakvih štetnih posljedica.

Naši paneli imaju 5-godišnje jamstvo , a njihov radni vijek je 20 godina ili više.

Ne, jer su naši paneli opskrbljeni osiguračem za slučaj pregrijavanja iz bilo kojeg razloga. U slučaju pregrijavanja, panel se automatski isključuje. Panel se isključuje na puno nižoj temperaturi od one koja bi bila potrebna za nastanak požara.

Naši IC paneli počinju djelovati odmah po uključenju, međutim, potrebno je nekoliko minuta da se to djelovanje osjeti na koži. Po uključenju, IC paneli počinju postepeno podizati sobnu temperaturu do zadane, a potom održavaju zadanu temperaturu sa što je moguće manjom potrošnjom el.energije.

Da, svi su naši modeli klasificirani IP54 sigurnosnom klasom za uporabu u kupaonicama i vlažnim prostorijama. Ipak, ne bi trebali biti instalirani iznad tuša ili kade. U takvim slučajevima, trebali biste kontaktirati ovlaštenog električara.

InfraCrveni paneli električno grijanje
- 50% računi za grijanje

IC PANELI

InfraCrveni paneli. Infracrveno grijanje je jednostavno, praktično, učinkovito, štedno, ekološko i zdravo za Vas i vaše najdraže.

Više informacija
Podno Grijanje Elektricno Grijanje
- 50% računi za grijanje

PODNO GRIJANJE

TERMOFOL.hr Vam nudi rješenje koje ima vrlo nisku investiciju a smanjuje Vam troškove računa za grijanje za čak -50%.

Više informacija
Infracrvene grijalice za terase
IC grijalice za terase

IC ZA UGOSTITELJSTVO

Omogućite Vašim gostima ugodne trenutke na Vašim terasama i u zimskim danima.

Više informacija
Termostati Termofol
Termostati Termofol.hr

TERMOSTATI

Provjerite našu bogatu ponudu termostata sa senzorom za pod, termostata sa senzorom za zrak te kombinirani termostat.

Više informacija