Prednosti InfraCrvenog grijanja i IC grijaćih panela

NAJUČINKOVITIJE I
NAJŠTEDLJIVIJE
GRIJANJE.

Želite li i Vi prepoloviti Vaše račune za grijanje uz minimalnu investiciju?

Prednosti InfraCrvenih grijaćih panela i infracrvenog grijanja

Infracrvena toplina se emitira iz IC panela odmah po uključenju tako da nema više potrebe da se čeka na zagrijavanje sobe.

Kad govorimo o troškovima grijanja moramo razlučiti dva tipa troška. Prvi je, trošak uvođenja (instalacije) grijanja. Trošak uvođenja IC grijanja višestruko je manji od uvođenja bilo kojeg drugog (klasičnog) tipa grijanja (plin, ulje, peći na pelet, topl.pumpa itd.) Drugi tip troška je trošak pogona u kojem, također, IC paneli bivaju efikasniji od konvencionalnih tipova grijanja.

Kod uobičajenog grijanja (radijatori) topao zrak se uzdiže, a hladni pada, pa se stvara temperaturna razlika od 5°C ili više između stropa i poda. Kod IC grijanja ta razlika ne prelazi 2°C , odnosno, temperatura u prostoru je ujednačenija i ugodnija, a podovi topliji nego kod radijatorskog grijanja.

Kod IC grijanja zagrijavaju se čvrsti objekti koji, potom, tu toplinu apsorbiraju. Zagrijavanjem zidova sprečava se kondenzacija (najčešće po kutovima soba) te se time otklanja mogućnost stvaranja plijesni.

IC paneli koriste samo kućni napon za svoj rad, dakle, ne trebaju nikakve bojlere, kotlove, ili razvođenje toplovodnih (bakarnih) cijevi. Važna je prednost, u slučaju da IC panelima riješite kompletno grijanje u kućanstvu, da možete kreirati tzv.zonsko grijanje, odnosno, da u svakoj sobi na termostatu podesite odgovarajuću temperaturu. Termostat će ih uključivati i isključivati po potrebi održavajući zadanu sobnu temperaturu. Napr.za dnevnu sobu možete podesiti temperaturu na 22°C dok istovremeno za spavaću sobu možete podesiti 20°C. Time dajete dodatni doprinos uštedi.

Montaža IC panela se vrši na zid ili strop. Time dobivate prostor koji bi inače bio predviđen za radijatore. Neupadljivi su, i nenametljivi, samo 2,5cm široki, a u slučaju montaže na strop dobivate otprilike 20% veću iskoristivost (u odnosu na zidno montirane IC panele) jer zahvaćaju veću površinu prostorije.

Rok trajanja je više od 20 godina (vjerojatno 30 godina) bez ikakvog pada kapaciteta tijekom uporabe. Ne zahtijevaju apsolutno nikakvo održavanje niti servisiranje. Tvornička garancija je 5 godina.

Medij za prijenos topline kod IC grijanja nije zrak i njegova cirkulacija od hladnog ka toplome (kao kod radijatorskog grijanja) već je osnova IC grijanja zagrijavanje površina čvrstih objekata. Time je cirkulacija zraka (konvekcija) smanjena na najmanju moguću mjeru što za posljedicu ima gotovo u potpunosti eliminiranu cirkulaciju prašine i alergena u prostoru.

Infracrveno zračenje je prirodno zračenje Sunca i jedini je razlog zašto vam je toplo kad se izložite Suncu tijekom hladnog zimskog dana (IC zračenje nema nikakve veze sa štetnim UV zračenjem koje se nalazi na suprotnome kraju vidljivoga spektra svjetlosti i koje može prouzročiti opekline i oštetiti kožu). Ovo infracrveno zračenje se apsorbira u tijelu što uzrokuje pojačanu krvnu cirkulaciju, a tako pojačana krvna cirkulacija ima mnoge zdravstvene prednosti : jačanje imunološkog sustava, detoksikaciju i smanjuje ukočenost zglobova.

Osim standardne bijele boje izgled vaših IC panela možete oplemeniti tiskom vaše omiljene slike ili osobne fotografije. Također, u kupaonici možete imati IC panel – ogledalo, a za više ekskluzivne prostore i staklene IC panele (u crnoj i bijeloj boji).

ŽELIMO ISTAKNUTI ZNAČAJNE

Zdravstvene prednosti InfraCrvenih grijaćih panela i infracrvenog grijanja

Uporaba IC grijanja nudi niz prednosti. Već dugi niz godina IC grijanje se koristi za liječenje raznih bolesti, uključujući reumu, artritis i kod raznih kožnih problema. Koriste se također u klinikama za sportske ozljede kako bi pospiješile i ubrzale oporavak mišića i oštećenja tkiva. Zbog svojih prednosti već odavno se koriste u bolničkim inkubatorima za nedonoščad.

Začepljene i blokirane arterije usporavaju krvotok u organizmu. Kad smo izloženi infracrvenoj toplini toksini su neutralizirani, arterije proširene, krvne stanice se povećavaju, što rezultira povećanjem protoka krvi, a što pak pomaže uravnoteženju krvog tlaka i omogućuje bolju distribuciju kisika u organizmu.Neosporno je da se osjećamo bolje, puni energije. U slučaju da se IC panel koristi u spavaćoj sobi posljedica će biti povećanje protoka krvi što če nam pomoći da bolje spavamo i da se budimo odmorniji.

Bijela krvna zrnca, limfociti, predstavljaju naš obrambeni sustav zajedno sa drugim tipovima bijelih krvnih zrnaca. Dakle, povećavajući proizvodnju bijelih krvnih stanica, imunološki sustav je jači, što nam pomaže u borbi protiv infekcija, virusa i bakterija.

Infracrvena toplina ne isušuje zrak pa koža zadržava vlagu, baš kao što je priroda odredila. Izutetno olakšava situaciju sa ekcemom kod djece. Poznato je da boravak na moru tijekom ljeta znatno poboljšava stanje (sunčevo IC zračenje!), dok su zimski uvjeti posebno nepovoljni i tada dolazi do pogoršanja. Također, korisno je i za liječenje ostalih kožnih bolesti kao što su psorijaza, bazalne stanice (karcinom), melanom, pigmentacija kože, ljuštenje kože, izrasline, masne nakupine, razni osipi itd. Poticanjem reprodukcije kolagenih stanica usporava se proces nastajanja bora te se usporava proces starenja.

Infracrveni grijači (IC paneli) ne oslanjaju se na cirkulaciju zraka za prijenos topline, što smanjuje kretanje i prijenos čestica prašine, peludi i bakterija. To uvelike smanjuje šanse za napade astme, te ublažava simptome mnogih drugih alergijskih problema sa disanjem. Primjena IC panela naročito je prihvatljiva za tretmane kod bronhitisa, sinusitisa, nosne kongestije jer smanjuje upalu, otekline. Isto tako, olakšava simptome i kod gripe i prehlade.

Toksini zatočeni u našem organizmu onemogućuju pravilno opskrbljivanje kisikom i ostalim potrebnim nutritivnim elementima. Mliječna kiselina, aditivi koji se koriste u proizvodnji hrane, masti od konzumacije hrane, masti uzrokovane umorom i starenjem, ometaju taj proces. Kako se toksini, integrirani u krvi i vodi, akumuliraju u organizmu, cirkulacija krvi je oslabljena što za posljedicu ima osjećaj umora, slabosti i bezvoljnosti; općenito, nezdrav osjećaj. Infracrvena toplina pobuđuje molekule krvi i vode na vibriranje što onda uzrokuje razbijanje i oslobađanje toksina. Istovremeno ih pojačana krvna cirkulacija odnosi i time čisiti naš organizam.